Λυπούμαστε. Δεν βρήκαμε κάτι.

  • ΣΕ ΣΕΙΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Η FUSO ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ eCANTER.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ eCANTER ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, Η ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΕΛΑΦΡΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

“Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Mitsubishi FUSO Truck Europe. Καθώς σήμερα ξεκινά η σειριακή παραγωγή του eCanter επόμενης γενιάς”, ανακοίνωσε ο Arne Barden, Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi FUSO Truck Europe (MFTE), με υπερηφάνεια μπροστά σε περισσότερους από 100 καλεσμένους από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον Τύπο. Η εορταστική εκδήλωση στις 22 Μαΐου ήταν η επίσημη έναρξη της δεύτερης γενιάς του αμιγώς ηλεκτρικού eCanter, το οποίο παράγεται πλέον για την ευρωπαϊκή αγορά στο εργοστάσιο της FUSO στην Πορτογαλία.

Αντιπροσωπεύοντας όλα τα μελλοντικά eCanter επόμενης γενιάς που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής στο Tramagal, ένα γυαλιστερό μπλε περιστέρι 4,25 τόνων eCanter 4C15e κύλησε πάνω στο γκρι άσφαλτο χαλί μεταξύ των δύο περιπτέρων των επισκεπτών – χωρίς εκπομπές ρύπων, αλλά ασυνήθιστα όχι αθόρυβα. Ο ήχος προερχόταν από τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού.

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Mitsubishi FUSO Truck Europe. Καθώς σήμερα ξεκινά η σειριακή παραγωγή του eCanter επόμενης γενιάς.
Arne Barden, Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi FUSO Truck Europe

ΤΟ eCANTER ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ CO2

Στην ομιλία του, ο Karl Deppen, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Truck Asia, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρεία η έναρξη της παραγωγής του FUSO eCanter: “Η Daimler Truck έχει δεσμευτεί στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τις βιώσιμες μεταφορές στην επιτυχία και, μέχρι το 2039, να προσφέρουμε στις παγκόσμιες αγορές-κλειδιά μας μόνο οχήματα που είναι ουδέτερα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Με αυτή τη νέα γενιά του eCanter, κάνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα ιδιαίτερα εύκολη για τους πελάτες μας. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μεταφοράς χωρίς CO2”.

Τη σημασία της απεξάρτησης του τομέα της κινητικότητας από τον άνθρακα τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, António Costa, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή ως επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Η κοινωνία δεν μπορεί να αποφύγει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης. Προκειμένου να επιτύχουμε την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χρονοτριβούμε- στην πραγματικότητα, πρέπει να λάβουμε σήμερα τις σωστές αποφάσεις για το αύριο. Η παραγωγή του 100% ηλεκτρικού eCanter στο Tramagal είναι μία από αυτές.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το eCanter επόμενης γενιάς θα συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του αποτυπώματος CO2 στο μέλλον. Ως εκ τούτου, ο εκτεταμένος εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων στόλων είναι αναπόφευκτος τα επόμενα χρόνια, καθώς τα εμπορεύματα εξακολουθούν να πρέπει να μεταφέρονται. Κατά την άποψη του Πρωθυπουργού, αυτό εμπεριέχει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες, από τις οποίες τόσο το εργοστάσιο όσο και η περιοχή μπορούν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα. Κλείνοντας, ο António Costa συνεχάρη τη FUSO και τους εργαζόμενους του εργοστασίου για την έναρξη της παραγωγής σειράς και αναγνώρισε επίσης το δεύτερο σημαντικό ορόσημο που η MFTE μπόρεσε να γιορτάσει ταυτόχρονα: 250.000 Canter που παρήχθησαν από την έναρξη της παραγωγής το 1980.

Αυτή η εντυπωσιακή ποσότητα και πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή του Canter παρέχουν στο εργοστάσιο της FUSO μια περισσότερο από σταθερή βάση για όλες τις μελλοντικές προκλήσεις. Στην ομιλία του, ο διευθυντής του εργοστασίου Arne Barden τόνισε την ακούραστη αφοσίωση των ανθρώπων στο Tramagal, ορισμένοι από τους οποίους εργάζονται εκεί για δεκαετίες και διαθέτουν μοναδική τεχνογνωσία. Οι συλλογικές προσπάθειες όλων κατέστησαν δυνατή την προσαρμογή των διαδικασιών παραγωγής, διασφαλίζοντας ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την αύξηση του όγκου του νέου eCanter. “Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στους πελάτες μας τα ηλεκτρικά φορτηγά που θα χρειαστούν τις επόμενες δεκαετίες, καθώς ο κόσμος επιταχύνει προς την ουδετερότητα του άνθρακα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arne Barden.

ΤΟ eCANTER ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών έπαιξαν επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του eCanter επόμενης γενιάς. Από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς eCanter το 2017, συνολικά 550 ηλεκτρικά ελαφριά φορτηγά με μπαταρία έχουν λειτουργήσει σε πρακτική χρήση παγκοσμίως, καλύπτοντας συνολικά πάνω από οκτώ εκατομμύρια χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η FUSO μπόρεσε να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που ενσωματώθηκαν στις τεχνικές εξελίξεις του eCanter επόμενης γενιάς.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρωθυπουργός António Costa είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις διαδικασίες κατά μήκος της γραμμής παραγωγής και ορισμένα από τα νεοαναπτυγμένα εξαρτήματα, όπως το σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν ηλεκτρικό άξονα και κινητήρα, καθώς και τα πακέτα μπαταριών. Ενώ συνοδευόταν από τους Karl Deppen και Arne Barden, ο πρωθυπουργός António Costa ξεναγήθηκε σε μια σύντομη περιήγηση στο εργοστάσιο μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης που βρίσκεται σε μια από τις μεγάλες αποθήκες ανταλλακτικών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο Πορτογάλος κυβερνητικός ηγέτης βρήκε την ευκαιρία να σφίξει το χέρι των εργαζομένων και να ανταλλάξει μερικές κουβέντες μαζί τους σε διάφορους σταθμούς εργασίας. Το προσωπικό φορούσε μπλουζάκια “READY TO INNOVATE” για την περίσταση αυτή. Το σύνθημα της ημέρας και ένα σαφές μήνυμα που στέλνει η FUSO στον κόσμο με το νέο eCanter της Tramagal.

Στην Ευρώπη, η πώληση του eCanter επόμενης γενιάς της FUSO θα ξεκινήσει αρχικά σε 17 χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ελλάδα και Πολωνία.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ eCANTER ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ

Μετά τη συμβολική παρουσίαση του πρώτου νέου eCanter μπροστά στις κάμερες σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, οι καλεσμένοι της εκδήλωσης κλήθηκαν να απολαύσουν αναψυκτικά και ποτά και να δουν από κοντά το όχημα. Ήταν σταθμευμένο ακριβώς στη μέση του χώρου εστίασης. Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο το όχημα σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τα κιβώτια μεταφοράς των εξαρτημάτων που θα τοποθετούνταν στα νέα οχήματα eCanter την επόμενη ημέρα. Η συναρμολόγηση αυτών των εξαρτημάτων πραγματοποιείται συνήθως στον χώρο που χρησίμευε ως χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Είτε είναι ηλεκτρικό είτε όχι, η πρακτικότητα του Canter, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ευεργετική, καθώς ο διπλός πάγκος καθισμάτων για τον επιβάτη επέτρεψε στον πρωθυπουργό António Costa και στους δύο οικοδεσπότες του, Karl Deppen και Arne Barden, να καθίσουν άνετα μαζί στην καμπίνα. Αυτό παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία για φωτογράφηση για τους παρευρισκόμενους φωτογράφους του Τύπου. Αν κρίνουμε από την ώρα που το τρίο καθόταν στο όχημα και επιδίδονταν σε ζωηρή συζήτηση, φαίνεται ότι η επίσημη παρουσίαση της παραγωγής του eCanter επόμενης γενιάς από τη FUSO ήταν μια μεγάλη επιτυχία.