Λυπούμαστε. Δεν βρήκαμε κάτι.

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ. Η POSTNL ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ FUSO eCANTER ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.

Η POSTNL ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ FUSO eCANTER: ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ.

Η ιδέα πίσω από την πρωτοβουλία Stadslogistiek για τις υπηρεσίες παράδοσης είναι να γίνει η διακίνηση παραδόσεων στις ολλανδικές πόλεις πιο έξυπνη και πιο βιώσιμη με μια πρακτική λύση. Η ιδέα, την οποία εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η PostNL μαζί με τους εταίρους της στη Χάγη και το Μάαστριχτ, και σε άλλα μέρη, είναι στην επί της ουσίας αρκετά απλή: οι μεμονωμένες μεταφορές διανομής προς το κέντρο των πόλεων ομαδοποιούνται στοχευμένα και, στη συνέχεια, διεκπεραιώνονται από ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΥ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΆΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.

ΤΟ FUSO eCANTER ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Οι πελάτες της Stadslogistiek είναι εταιρείες έχουν την έδρα τους στο κέντρο της πόλης, όπου συνήθως κυκλοφορούν καθημερινά πολλά διαφορετικά οχήματα παράδοσης. Σε αυτό το σημείο εφαρμόζεται η λύση της PostNL. Οι εταίροι της πρωτοβουλίας είναι τοπικές μεταφορικές εταιρείες με χώρους εφοδιαστικής ή αποθήκες που βρίσκονται σε βολική τοποθεσία στα περίχωρα της πόλης. Εκεί δημιουργήθηκαν τα λεγόμενα Green City Hubs ως μια νέα κεντρική διεύθυνση παράδοσης για όλους τους προμηθευτές. Αντί να πηγαίνουν απευθείας στους πελάτες εντός της πόλης, τώρα παραδίδουν σε αυτά τα σημεία.

Μειώνεται, λοιπόν, ο αριθμός των οχημάτων που διανύουν το τελευταίο χιλιόμετρο στα κέντρα των πόλεων. Για τους κατοίκους της πόλης, αυτό σημαίνει βασικά λιγότερη κίνηση και λιγότερες εκπομπές ρύπων και θορύβου, κάτι που ισοδυναμεί με βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον βιώσιμο αντίκτυπο, η PostNL χρησιμοποιεί για τις παραδόσεις έξι FUSO eCanter με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Στα τυπικά εμπορεύματα περιλαμβάνονται κοινά αναλώσιμα όπως χαρτί εκτύπωσης, προμήθειες καφέ ή είδη ατομικής υγιεινής για πελάτες όπως λιανοπωλητές, δημαρχεία, δημόσιες αρχές ή ασφαλιστικές εταιρείες. Όλα τα εμπορεύματα που πηγαίνουν στην ίδια διεύθυνση, στον ίδιο πελάτη, συλλέγονται εκ νέου από τη Stadslogistiek και συσκευάζονται μαζί σε παλέτες ή σε καρότσια. Από εδώ και στο εξής, αναλαμβάνουν τα eCanter της FUSO.

ΤΟ FUSO eCANTER ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΒΑΡΕΟΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Τα πλήρως ηλεκτρικά και ελαφρά φορτηγά προσφέρουν έναν πειστικό συνδυασμό μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και αντοχή βαρέος τύπου. Με επιτρεπόμενο μικτό βάρος 7,49 τόνων, το eCanter μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 3,5 τόνων. Είναι εξοπλισμένα με μια σταθερή κλειστή καρότσα με πρακτική πλατφόρμα ανύψωσης που επιτρέπει στους οδηγούς να ξεφορτώνουν σχεδόν οπουδήποτε χωρίς προβλήματα.

Με ακτίνα στροφής μόλις 13,8 μέτρα (κύκλος τροχιάς 12 μέτρα), το eCanter είναι ιδανικό για χρήση σε πολυσύχναστα κέντρα πόλεων με περιορισμένη κυκλοφορία, ενώ η αυτονομία των 100 χιλιομέτρων καλύπτει με ασφάλεια τις ανάγκες της Stadslogistiek για τις διανομές στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ, τα eCanter επιστρέφουν στους αντίστοιχους Green City Hubs, όπου ανεφοδιάζονται με ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεκινούν τα δρομολόγιά τους ξανά το πρωί με νέα εμπορεύματα.

 

ΤΟ eCANTER ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα FUSO eCanter που ανήκουν στον στόλο της PostNL είναι έξι από τα συνολικά 18 eCanter που έχουν παραδοθεί στην Ολλανδία. Εκτός από τους Ολλανδούς, η ιρλανδική ταχυδρομική εταιρεία An Post και η Deutsche Post DHL, για παράδειγμα, βασίζονται επίσης στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό μαζικής παραγωγής.

Τα eCanter, τα οποία παράγονται σε μικρές σειρές για τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ στο εργοστάσιο της FUSO στο Tramagal της Πορτογαλίας, έχουν ήδη γίνει γνωστά σε πολλές χώρες ως αξιόπιστα οχήματα διανομής σε ποικίλους βιομηχανικούς κλάδους. Σήμερα κυκλοφορούν καθημερινά περισσότερα από 180 FUSO eCanter σε όλο τον κόσμο, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Τόκιο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο και η Λισαβόνα.