Λυπούμαστε. Δεν βρήκαμε κάτι.

  • ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΠΥΡΑΣ. ΤΟ FUSO eCANTER ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΩΣ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ HEINEKEN.

ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ FUSO eCANTER ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΠΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ.

«Η Heineken θέτει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας. Για να τους επιτύχουμε, μελετάμε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τις μεταφορές», δηλώνει ο Hans Böhm, Διευθύνων Σύμβουλος της ολλανδικής ζυθοποιίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Heineken χρησιμοποιεί τώρα ένα πράσινο φορτηγό για τις παραδόσεις της σε καφετέριες και παμπ στην ιστορική συνοικία του Άμστερνταμ με τα κανάλια.

Ασυνήθιστο από όλες τις απόψεις, το φορτηγό 7,5 τόνων διαθέτει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της Heineken, μηδενικές τοπικές εκπομπές καυσαερίων και είναι αθόρυβο στον δρόμο: είναι το ένα FUSO eCanter. Σύμφωνα με τη Heineken, το ηλεκτρικό και ελαφρύ φορτηγό ειδικής διαμόρφωσης είναι το πρώτο βυτιοφόρο μπύρας του είδους του στον κόσμο. Η χρήση του εντάσσεται στο πλαίσιο της “Brewing a better World”, της παγκόσμιας εκστρατείας της Heineken για τη βιωσιμότητα, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της ζυθοποιίας.

ΤΟ FUSO eCANTER ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Το eCanter, έπεισε τον Carl van der Wielen, Διευθυντή Tankbeer της Heineken: “Επιλέξαμε το FUSO eCanter επειδή προσφέρει την καλύτερη σχέση μεγέθους, βάρους και μηδενικών εκπομπών. Πράγματι, η ζυθοποιία καταφέρνει έτσι να εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό, καθώς το πλήρως ηλεκτρικό και ελαφρύ φορτηγό μπορεί να μεταφέρει 3.000 λίτρα, σχεδόν 50% περισσότερη ποσότητα μπύρας σε μία διαδρομή σε σύγκριση με ένα φορτηγό ντίζελ που μεταφέρει ανοξείδωτα βαρέλια. Το χαμηλό ίδιο βάρος του eCanter των 3.335 χιλιόγραμμων, σε συνδυασμό με την υψηλή φέρουσα ικανότητα 4,155 τόνων του πλαισίου και ο ελαφρύς σχεδιασμός του βυτίου της κατασκευάστριας εταιρείας Duotank καθιστούν εφικτή την προαναφερόμενη εξοικονόμηση.

Από τη ζυθοποιία της Heineken στο Den Bosch, νότια του Άμστερνταμ, ένα μεγάλο βυτιοφόρο μεταφέρει 20.000 λίτρα φρέσκιας Heineken, Amstel ή Brand σε έναν αστικό κόμβο στα περίχωρα της μεγαλούπολης. Εκεί, η μπύρα διοχετεύεται στο μικρό ηλεκτρικό βυτιοφόρο, το οποίο προμηθεύει έως και πέντε πελάτες σε ένα δρομολόγιο. Μόλις φτάσει στην επιχείριση, ο οδηγός παράδοσης απλώς «ανοίγει τη βρύση» του τεράστιου βυτίου μπύρας του eCanter και γεμίζει τις δεξαμενές αποθήκευσης του χώρου.

Το μίνι βυτιοφόρο πλάτους δύο μέτρων και μήκους 5,3 μέτρων είναι φτιαγμένο για τους στενούς δρόμους και τα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης του Άμστερνταμ. Με το μικρού μήκους μεταξόνιο των 3.400 χιλιοστών και την μικρή ακτίνα στροφής που διαθέτει, το eCanter εκτελεί ελιγμούς εύκολα σε όλες τις στροφές. Επιπλέον, χάρη στο μικτό βάρος των 7,5 τόνων, συμμορφώνεται με τον περιορισμό πρόσβασης που επιβάλλει η πόλη για την προστασία του κελύφους των γεφυρών και των αποβάθρων. Αυτός ο περιορισμός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Heineken δεν χρησιμοποιεί μεγάλα ηλεκτρικά φορτηγά για τις παραδόσεις.

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ FUSO eCANTER ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ.
Carl van der Wielen, Διευθυντής δεξαμενών μπίρας της Heineken

ΛΙΓΌΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η συνολική ισχύς 82 kWh από τις έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης χαρίζει στο FUSO eCanter αυτονομία 100 χιλιομέτρων περίπου. Η φόρτιση σε σταθμό ταχείας φόρτισης διαρκεί περίπου μία ώρα. Σύμφωνα με τη Heineken, το ηλεκτρικό βυτιοφόρο φορτίζεται αποκλειστικά με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι το πλήρως ηλεκτρικό βυτιοφόρο μπύρας πληροί ήδη τις αυστηρές απαιτήσεις της ζώνης μηδενικών εκπομπών για τις μεταφορές διανομών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στο Άμστερνταμ από το 2025.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που χάρη στο βυτιοφόρο eCanter βρήκαμε έναν βιώσιμο τρόπο για τη μεταφορά της μπύρας μας – χωρίς καυσαέρια και σωματίδια αιθάλης και μάλιστα σχεδόν αθόρυβα». Επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Heineken Hans Böhm και είναι σίγουρος: «Αυτό το καινούργιο όχημα σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους όσους ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το κέντρο της πόλης».