Drei gelbe FUSO Canter

Η ιστορία του Canter

Το πρώτο Canter βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1963, γράφοντας την πρώτη σελίδα στην ιστορία ενός μοναδικού οχήματος. Μέχρι σήμερα, το έχουν διαδεχτεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια οχήματα, με ένα και μοναδικό στόχο: να κάνουν τις μεταφορές στις ηπείρους της υφηλίου πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές για τους πελάτες. Μόνο στην Ασία, κατασκευάζονται ετησίως περίπου 140.000 οχήματα Canter που διανέμονται παγκοσμίως.

 

Στην Ευρώπη, η FUSO εκπροσωπείται με το Canter στην κατηγορία 3,5t έως 8,55t σε περισσότερες από 30 χώρες. Η έδρα των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης μετά την πώληση βρίσκεται στη Στουτγάρδη. Το Canter για τις ευρωπαϊκές αγορές κατασκευάζεται στο Tramagal της Πορτογαλίας. Παράλληλα, πάνω από τα μισά εξαρτήματα που τοποθετούνται στο Canter κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Περισσότερα από 800 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ευρώπη φροντίζουν για τη διασφάλιση της κινητικότητας των πελατών.

 

 

1963

Canter T720
Το πρώτο Canter βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το Μάρτιο του 1963. Το όνομα Canter παραπέμπει στην ισχύ και την αντοχή του οχήματος, που είναι συγκρίσιμες τα χαρακτηριστικά αλόγου.

1968

Canter T90
Η δεύτερη γενιά Canter κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1968. Όλα τα μοντέλα ήταν εξοπλισμένα με δυναμικούς και ισχυρούς κινητήρες (πετρελαίου με 55 kW ή βενζίνης με 60/70 kW). Ως αποτέλεσμα, το Canter επιτύγχανε τις καλύτερες τιμές επιτάχυνσης και ταχύτητας στην κατηγορία του.

1973

Canter T200
Η τρίτη γενιά του Canter διατέθηκε στην αγορά το 1973. Η σειρά T200 είχε υποστεί εκτενείς μετατροπές σε όλα τα σημαντικά εξαρτήματα, όπως, για παράδειγμα, στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας.

1978

Canter FE1
Στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, το μερίδιο του Canter στην αγορά ξεπέρασε το 20%. Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στην κυκλοφορία των σειρών μοντέλων FE1 και FE2 τον Οκτώβριο του 1978.

1985

Canter FE3
Τα μοντέλα FE3 και FE4 παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 1985, με σλόγκαν «Today's new Canter, loaded for the future». Η πέμπτη γενιά του Canter βασιζόταν σε μια εντελώς νέα ιδέα σχεδιασμού.

1993

Canter FE5
Τον Νοέμβριο του 1993, εγκαίρως για την 30η επέτειο του Canter, αποκαλύπτεται η έκτη γενιά. Τα νέα μοντέλα FE5 κυκλοφόρησαν με το σλόγκαν «GOOD TRUCK» και ξεχώριζαν για την αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη καμπίνα, καθώς και τους κινητήρες υψηλής απόδοσης, όπως ο νέος ατμοσφαιρικός κινητήρας 103 kW με άμεσο ψεκασμό.

2001

Canter FE7
Το 2001, το Canter υποβλήθηκε σε βελτίωση μοντέλου. Το FE7 δεν υπέστη απλώς σχεδιαστικές αλλαγές, όπως στην επένδυση ψυγείου και τους προβολείς, αλλά διέθετε επίσης νέους κινητήρες Euro 3, που ήταν σύμφωνοι με τους τροποποιημένους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον έλεγχο των καυσαερίων. Επιπλέον, το ABS συμπεριλαμβανόταν στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων 544, 649 και 659.

2005

Canter TD
Το 2005, κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά η έβδομη γενιά Canter. Το μοντέλο σχεδιάστηκε εκ νέου και θριάμβευσε χάρη στις ουσιαστικές βελτιώσεις στους τομείς της αξιοπιστίας, της λειτουργικότητας, της οικονομίας, της πολυμορφικότητας και, κυρίως, της ασφάλειας και της άνεσης.

2009

Canter TD Euro 5
Το 2009, το TD εξοπλίστηκε με αναβαθμισμένους κινητήρες. Πλέον, όλα τα μοντέλα διέθεταν κινητήρα Euro 5 (προδιαγραφή EEV) και η έκδοση 129 kW την τεχνολογία BlueTec® της Daimler.

2011

Canter TF
Η επόμενη γενιά του FUSO Canter επανασχεδιάστηκε πλήρως όσον αφορά στην τεχνολογία και την εμφάνιση. Επιπλέον, το Canter έγινε το πρώτο ελαφρύ φορτηγό παγκοσμίως με αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη: το DUONIC.

2016

eCanter. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό μαζικής παραγωγής.
Το πρωτότυπο FUSO eCanter, το πρώτο παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηό, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων IAA 2016. Το Fuso eCanter, με σύστημα κίνησης με μηδενικές τοπικές εκπομπές, δε θα αποσυμφορήσει απλώς τα κέντρα των πόλεων από τις εκπομπές καυσαερίων και θορύβου, αλλά θα αποτελέσει και μια ελκυστική, από οικονομικής άποψης, εναλλακτική αντί του πετρελαιοκινητήρα.

2017

Έναρξη παραγωγής eCanter & πρώτος στόλος ηλεκτρικών φορτηγών παγκοσμίως
Η Fuso ξεκίνησε την παραγωγή της μικρής σειράς του eCanter στο Tramagal της Πορτογαλίας το Σεπτέμβριο του 2017. Ακολουθεί η παράδοση του πρώτου ευρωπαϊκού στόλου eCanter στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Οι πρώτοι πελάτες του FUSO eCanter στην Ευρώπη είναι οι εταιρείες logistics παγκοσμίου βεληνεκούς DHL, DB Schenker, Rhenus και Dachser.
Πολλές δυνατότητες χρήσης και μια βιώσιμη εναλλακτική για τις παραδόσεις στο τελευταίο μίλι και τις αστικές μεταφορές.

2020

Πάνω από 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα ηλεκτρικής οδήγησης με το eCanter.
Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρικό φορτηγό FUSO eCanter έχει διανύσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Πάνω από 200 οχήματα χρησιμοποιούνται από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών και logistics της Ευρώπης σε περισσότερες από 14 χώρες. Η DB Schenker, η Rhenus, η Dachser, η Deutsche Post, η DPD και πολλές άλλες βασίζονται στο FUSO eCanter, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους 40 και πλέον πελάτες στην Ευρώπη...